assalamualaikum semua, dah nak balik ke? meh la baca satu lagi ni... nak taip tapi pelik nape font tulisan ni jadi lain dan pelik... rupa-rupanya lupa nak tukar HTML tu balik lepas buat segmen cik kumbang tadi.. hihi... ok sambung... anak-anak seumpama kain putih yang akan dicorakkan oleh ibu bapanya.. semalam tengah layan wassap dengan kekawan sekolah lama... tetiba keluar cerita pasal kimchi... aku pun terkeluar soalan halal ke benda diorang guna untuk buat kimchi tu? ada yang tak tau kimchi tu apa ke? haa... ini untuk yang tak tau macam aku...hihi... Kimchi (Hangul: 김치 , gimchi) adalah makanan tradisional Korea, salah satu jenis sayur masin hasil pemerapan yang dibuat dengan mencuci sayuran yang sudah digaram dan memerap dengan bahan-bahan seperti udang kering, sos ikan, bawang putih, halia dan serbuk cili merah. Sayuran yang biasa digunakan untuk dibuat kimchi adalah sawi putih dan lobak. Pada zaman dulu, kimchi dipanggil sebagai chim-chae (Hangul: 침채